Tech Your Talent

01 februari 2023

hbo wo

Tech Your Talent Haarlem

In Haarlem organiseert de 3D MakersZone de Tech Your Talent Techniekdag. Er is een online-programma dat leerlingen volgen via het smartboard, en in de 3D MakersZone zijn er verschillende workshops. Leerlingen gaan aan de slag met verschillende technieken en krijgen zo een goed beeld van de rol van techniek in onze samenleving. van 3D printen tot robotica.

Zuid-Kennemerland

Meer info

Pet Techniekevent

03 februari 2023

mbo

Pet Techniekevent Haarlem

Krapte op de arbeidsmarkt en veranderende banen hebben invloed op de digitalisering van de wereld. Daarom is Techniek en Technologie in alle bedrijfstakken te vinden. Of je later gaat werken in de zorg, de bouw, als leraar of bioloog, je zult gebruik gaan maken van technologie. Techniek is leuk, techniek is spannend en er is veel leuk werk in de (nieuwe) techniek. Een keuze voor een beroep in de techniek of ict staat is dus zeer actueel!

Het basisonderwijs besteedt steeds méér aandacht aan Wetenschap en Techniek. En dat is heel belangrijk. Vorig jaar hadden we zoveel aanmeldingen dat we scholen moesten teleur stellen. Daarom organiseren we dit jaar maar liefst twee dagen het PET event. Op 2 of 3 februari kun je meedoen dus schrijf je klas snel in.

Programma PET Haarlem 2 en 3 februari 2023

  • Volg met je klas 3 workshops. Van bijvoorbeeld 3D Printing, tot robotica en van programmeren tot VR.

Wat is er nodig om deel te kunnen nemen:

Voor PET dag op 2 of 3 februari

  • kom met de fiets of (eigen) autovervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid.
  • Een rugzak voor je eigen spullen/ waar ook je jas in past.

Hoe werkt het:

Boek per groep van 15 leerlingen een ticket op het aangegeven tijdstip door hierboven te klikken op het groene blok met de tekst ‘Registreer’. Maak een of meerdere keuzes uit een van de tijdsloten. Als een tijdslot ‘vol’ is kies je een ander tijdslot.

Tot slot:

Vol is ook met 2 dagen vol, dus schrijf je vandaag nog in!

3D Makers Zone 91-95 Oudeweg 2031 CC Haarlem

Meer info

Career Day

08 februari 2023

hbo wo

Career Day Alkmaar

Tijdens de Career Days ontdekken leerlingen in het voortgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is.

Alkmaar

Meer info

EEMCS Recruitment Days

20 maart 2023

wo

EEMCS Recruitment Days Delft

 

 

Campus TU Delft
Stevinweg 4 Delft

Meer info

Girlsday

30 maart 2023

mbo hbo wo

Girlsday Landelijk

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden.

 

Oa Almelo, Duiven, Eindhoven, Hoogeveen, Poeldijk, Rotterdam en Utrecht

Power up the planet logo

Power up the planets is op dit event aanwezig.

Meer info

ERA cup

15 juni 2023

mbo

ERA cup Olympisch Stadion Amsterdam

De ERA Cup is een scholencompetitie voor teams van scholen met hun zelfgebouwde Greenpower-voertuigen en ERA Cup-kitcars. Scholen doen in ieder geval mee aan de wedstrijddagen in Nederland, maar kunnen ook deelnemen aan de internationale wedstrijd van ERA CUP in de Benelux.

ERA staat voor: Electric Racing Academy. De ERA Cup is onderdeel van ERA Championship.

Olympisch Stadion 2, 1076 DE Amsterdam

Power up the planet logo

Power up the planets is op dit event aanwezig.

Meer info